Cseresznye - és meggyfák korai pusztulása - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál

Cseresznye fereg, Kertészet/Kártevők/Cseresznyelégy

Kukacos a cseresznye? Védekezzünk a cseresznyelégy ellen!

Cseresznyelégy Ragoletis cerasi, Syn:- A cseresznyelégy áttelelnek a talajban, és a nőstények akár tojást is leraknak, egy tojás egy cseresznye. Tojásrakás a gyümölcs színeződés kezdetén történik pontosan abban az időben, amikor a cseresznye sárgulni kezd.

tabletták ostorféregből szarvasmarha szalagféreg tojás a székletben

Gazdanövény[ szerkesztés ] Cseresznye- és a meggy fák gyümölcsében él, ezért mondjuk, hogy kukacos a cseresznye. A második nemzedék tojását valamelyik vadon termő bogyós gyümölcsre cseresznye fereg el Lonicera, vad Prunus a kikelt nyű ezek gyümölcsében él. A loncfajok közül él a következő fajokban L.

cseresznye fereg szervezetek és paraziták tisztítása

Leírása[ szerkesztés ] A felnőttek kisebbek a házi legyeknél, alapszínük fekete, nagy feje középen fényes, sárga, rövid csápjai vannak. A fejen két nagy összetett zöldes szem.

cseresznye fereg kijönnek- e a férgek a kezelés során

A lábak felső része fekete, alul matt-sárga, szárnyszíne szürke, a szárnyán több keresztirányú fehér vonal figyelhető meg, hozzávetőleges hossza 4,2 mm, és szélessége 1,8 mm. Tojás[ szerkesztés ] Amikor a cseresznye virágzik, a légy még bábállapotban a földben van és csak akkor jön elő, mikor a levegő már jócskán felmelegedett és a késői fagyoktól sem kell tartani. Ez az oka annak, hogy miért nem "kukacos" a korai cseresznye.

Cseresznye - és meggyfák korai pusztulása Oldalszám: meggy cseresznye gyümölcsfa

A cseresznyelégy akkor rajzik amikor a kis cseresznye már kifejlődött, és már sárgulni kezd. Védekezés ellenük permetezéssel lehetetlen, mert lehetetlen gyomorméreggel a cseresznyeszemet teljes egészében bevonni, hogy cseresznye fereg nyű mikor rágja magát a szembe, a gyomrába jusson az arzén. A légynek szívószájszerve van, tehát a gyomrába nem juttatható méreg.

paraziták kezelése ellenségekkel

Fizikai védekezés:Jelenleg a fa aljának legalább ásónyom mélységben leforgatása, hogy a báb minél mélyebbre kerüljön. A maximális hosszúsága eléri a 2 mm. Egyik végén a tojás keskenyebb.

gyógyszer férgek számára a szarvasmarhákban