Hátborzongató "fogyókúra", amit senkinek nem ajánlanak

Fogyókúra férgek

Brutális diéták, amiket kerülj!

Köznapi szóval nevezhetném fogyókúrának is, de amint látni fogják, jóval többről van szó. Főleg olyankor, amikor a különböző reklámokban és halálbiztos receptekben ígért gyors és tartós fogyás fogyókúra férgek következik be.

Ilyenkor kockáztatni kell!

fogyókúra férgek

Például a galandféreg-fogyókúrával. Ez a módszer az akár életveszélyes kockázatai ellenére is évtizedek óta őrzi népszerűségét.

Bélféreg és hánytatás — történelmi alakok drasztikus diétái írta: Ridikül. A fogyókúra és a tökéletes alak utáni vágy nem a modern kor találmánya: már Nietzsche vagy Byron is aggodalmaskodva figyelte magát a tükörben, és tartott be borzasztó diétákat.

Úgy hírlik, hogy akár az interneten is megrendelhető az a bizonyos fogyókúra férgek kapszula, mely tartalmazza a galandféreg petéit. Fogyókúra férgek ezt kell lenyelnie a bátor kísérletezőnek, és azt, és annyit eszik, iszik, amennyi belefér, mégsem hízik egy dekát sem. Ezzel ugyanis az ember gazdatestté válik, ami több mint remek lehetőség a galandféreg számára.

Annál is inkább, mert teljesen kifejlődött egyedet eddig csak az emberi bélrendszerből tudtak kimutatni, ami azt jelenti, hogy más gazdaszervezetekhez képest kutya, sertés, szarvasmarha képest az ember és az emberben található tápanyagok bizonyulnak a leggazdagabb élelemforrásnak a számára.

Ez az élősködő annyira alkalmazkodott a gerincesek emésztőszerveihez, hogy teljes testfelületén át képes befogadni és hasznosítani a bélben lévő megemésztett, vagy az emésztési fázisában lévő élelmet. Nincs más feladata, mint megkapaszkodni, táplálkozni és szaporodni.

fogyókúra férgek hogyan viselkedik a férgek

A gazdaszervezet valóban fogyni kezd, de nem attól, hogy a féreg felgyorsítja a zsírégetést, hanem azért, mert minden táplálékot eloroz tőle.

A vitaminokat és ásványi anyagokat éppúgy, mint a zsírt, vagy a szénhidrátokat. Hamarosan fellépnek a különböző hiánybetegségek, fertőzések, s legyengül az immunrendszere.

fogyókúra férgek

A továbbiakat a fantáziájukra bízom… Nézzük meg közelebbről, mi is ez a parazita! Egy olyan, a belekre korlátozódó fertőző betegség, melyet a szalagférgek számos fajának valamelyike, például a Taenia siginata szarvasmarha galandféregvagy ennek sertésekben, illetve halakban előforduló változata okoz.

Nagy, lapos férgek, melyek a belekben élve akár több méter hosszúra is megnőhetnek.

paraziták az emberi lábban paraziták vörös arca

A petéket hordozó szelvényeik a széklettel ürülnek. A környezetbe kerülve szarvasmarhák, sertések, vagy apró rákfélék fogyasztják el őket.

hogyan lehet egy féreget egy kis kampóra tenni mérgezett, ami gyógyul

A peték a közti fogyókúra férgek kerülve felnyílnak, a lárvák pedig behatolnak a bélfalba. Innét jutnak el a vérárammal a szervezet különböző szöveteibe, ahol cisztává alakulnak. A peték a kifejlett férgek szelvényeinek visszaáramlásával is eljuthatnak a gyomorba.

Miután a lárvák kiszabadulnak, átfúrják magukat a bélfalon és elvándorolnak az izmokhoz, belső szervekhez, vagy akár az agyhoz is, ahol cisztákat képeznek.