Nőgyógyászati kenet: átirat. Norm és szórás

Kenet átirat, Nőgyógyászati ​​kenet: az elemzés értelmezése

kenet átirat

Gyakorlatilag minden nő látogatását egy nőgyógyászhoz egy tampon kísérli, amely meghatározza az ízületi rendszer mikroflórájának jellegét általános kenet, nőgyógyászati. És ma arról fogunk beszélni, hogy mit jelentenek a számok a betegtájékoztatón az elemzés eredményei szerint.

nátrium tioszulfát parazita tisztítás

Kutatás céljából a vaginából, valamint a méhnyakból és a húgycsőből hüvelyváladékból levő tamponokat egy speciális spatulával kenet átirat. A kapott kivonatokat olyan diákra alkalmazzuk, amelyeknek jelölései: hüvely - "V", húgycső - "U", méhnyak - "C".

A laboratóriumban először festékfestés speciális színezékekkel Gram szerint. Az anyagot kenet átirat mikroszkóp alatt vizsgáljuk.

Nőgyógyászati ​​kenet a növényzeten: a normától és az ettől való eltérésekről

A kenet általános analízisének dekódolása a következő mutatókon alapul: Lapos hám. Normális indexekkel a hám a hüvely és a méhnyak burkolata jelen van.

A mennyisége a menstruációs ciklustól függően változik - akár 15 látószögű sejt is. A nagy indikátor gyulladásos folyamatot hüvelygyulladás, cervicitis, urethritis mutathat. Ha a hám sejtjei nem találhatók a kenetben - ez az ösztrogén hiánya vagy kenet átirat epithelialis sejtek atrófiája. A leukociták.

giardia treatment over the counter

Ezek a sejtek védekező szerepet töltenek be a szervezetben, kenet átirat a fertőzés bejutását. Normálisan a hüvelyben és a húgycsőben lévő számok száma - akár 10, akár a méhnyakon - akár Ha a kenet mikroszkópjának dekódolása a leukociták feleslegét mutatja, ez a gyulladás jele. A laktobacillusok Dederlein botok a hüvely normál mikroflórájának képviselői.

Egészség ,  Orvostudomány Összesen urogenitális kenet Látták nőgyógyászati műtétek - kötelező eljárás minden nő számára. Javasoljuk, hogy adja át legalább kétszer egy évben. Szinte minden látogatás a nőgyógyász kíséri figyelembe vizsgálatok. Urogenitális tampont használunk, hogy meghatározzuk a tisztaságot a női test, a jelenléte a gyulladás és fertőzés.

Egészséges mutatókkal nagy számban kell őket megtalálni a kenetben. Egy kis mennyiség a hüvelyi mikroflóra megsértésének jele.

kenet átirat parazitaellenes antibiotikumok helminták kezelésére

Az alvadékot a hüvely és a nyaki csatorna mirigyei termelik. Általában kenet átirat mennyiségű nyálka van. Candida gomba - annak jelenléte, amikor megmagyarázza a közös kenet eredményeinek elemzését, azt mutatja, hogy a mocsári.

Nőgyógyászati kenet: átirat. Norm és szórás

Ha a kenetelemzés külföldi mikroorganizmusok gonokok, apró botok, trichomonadok, atípusos sejtek stb. Jelenlétére utal, akkor ez fertőzést jelez.

Bakposev feltárása - magyarázat A diagnózis tisztázása érdekében néha szükséges a bakteriológiai kultúra. Ez az elemzés azt is kimutatja, hogy az antibiotikum okozza a fertőzés kórokozóját.

előzmények

Ezzel a módszerrel a kiválasztott anyagot tápközegbe helyezzük napig. A kenetvizsgálat értelmezésében a CFU-ban kolónia-képző egységek a normál, feltételesen patogén és patogén növényzet képviselőinek számát jelzik.

kenet átirat

Csipkézettség - átirat A citológia feltárása Pap-kenet mikroszkopikus analízis a sejtek méretének, alakjának, számának és helyének meghatározására. A kenet dekódolása az oncocytologián a következő: negatív eredmény normál - a lapos és hengeres hám sejtjeinek minden tulajdonsága nélkül; pozitív - kenet átirat sejtek alakban, méretben, patológiásan elhelyezkedő jelenléte.

A pozitív kenet okozhat fertőző gyulladást, háttérbetegségeket erózió, polipok stb.

Nőgyógyászati kenet: átirat elemzés

A méhnyakrák 5 osztályából áll: Normális citológiai kép. A módosított sejtek a genitális szervek gyulladásos folyamatának jelei.

  • Mi az elemzés célja?
  • Férgek, hogyan kell kezelni a fehér
  • Nőgyógyászati ​​kenet: az elemzés értelmezése
  • Kenetelemzés - átirat
  • Milyen hőmérsékleten halt meg egy bika szalagféreg
  • Összesen urogenitális kenet
  • Nőgyógyászati kenet: átirat elemzés

Egyetlen kenet átirat sejt jelenléte további vizsgálatokra lesz szükség. Kisszámú rákos sejt jelenléte.

Nőgyógyászati kenet flóra: a norma és az eltéréseket az azt

Számos rákos sejt. A torkon áttörni - átirat Gyakran előfordul, hogy a garat nyálkahártyája anginával, akut légzőszervi megbetegedéssel, pertussist, meningococcus fertőzéssel, gyanúja ezen betegségek kórokozóinak szállításával történik.

A tisztasági fok tükrözi a hüvely mikroflóra állapotát. Az első tisztasági fok: a fehérvérsejtek száma normális.

Általában a garat mikroflóráját epidermális staphylococcus, zöld streptococcus, nem beteg Neisserias és pneumococci, valamint kenet átirat mennyiségű Candida gomba képviseli. A patogén mikroorganizmusokat gyakrabban azonosítják Candida albicans, β-hemolitikus A csoport streptococcus, pertussis okozó ágens, diftéria bacillus.

kenet átirat

Related Articles list:.