Tartalomjegyzék

Kétéltű paraziták

Hogyan alakul ki a szívférgesség? Nézd meg filmünket, mi történhet egy szúnyogcsípéssel!

Támogass te is! A Földön élő kétéltű fajok felét a kipusztulás fenyegeti - erre hívták fel a figyelmet az Állatkertek és Akváriumok Világszövetségének nemzetközi konferenciáján, amelyet a Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartottak a világ 34 országából érkezett szakemberek részvételével.

tratament giardia forum

A konferencián elhangzott, hogy kétéltű paraziták dinoszauruszok eltűnéséhez mérhető biológiai katasztrófával kell szembenézni a közeljövőben, olyan mértékű a kétéltűek pusztulása. A mintegy hatezer kétéltűfaj egyharmada, borúlátóbb szakértők szerint a fele került a kipusztulás szélére; a legsúlyosabb helyzetben a békák, szalamandrák giardia recurrence symptoms gőték vannak.

A pusztulás fő oka az emberi tevékenység: az élőhelyek elvétele, kétéltű paraziták klímaváltozás, a környezetszennyezés, a vegyszerezés, a túlzott vadászat és gyűjtés. Mindezek tetejébe a legújabb fenyegetés egy tíz éve feltűnt parazita gomba, amely ellen még a védett területeken sem lehet mit tenni, és az általa terjesztett betegség hónapok alatt kipusztíthatja a kétéltűek 80 százalékát a különféle élőhelyeken.

parazita kezelések

A világ környezetvédő szervezetei at a békák évének nyilvánították, hogy felhívják az egész világ figyelmét a fenyegető katasztrófára. A program védnökségét David Attenborough vállalta.

kétéltű paraziták

Első lépésként létrehozták a Kétéltűek bárkája nevű mozgalmat, amelynek egyik fő célja a legnagyobb veszélyben lévő fajok befogása és állatkertekben, akváriumokban és egyéb környezetvédő intézményekben való őrzése, mindaddig, míg kétéltű paraziták fő veszélyforrásokat sikerül felszámolni.