Hallucigenia feje | természet - Hírek és nézetek -

Platyhelminthes ecdysozoans

Állattan Absztrakt A Drosomycin típusú gombaellenes peptidek DTAFP a Drosophila és a növények veleszületett immunitás fő az emberek helmintjainak kezelési menete, és ellenállást mutatnak a gombás fertőzés ellen.

Itt beszámolunk egy 15 tagból álló DTAFP-k multigenén családjának felfedezéséről cremycin-1 - crymycina Caenorhabditis platyhelminthes ecdysozoans gyümölcsmagyarázatban. A kremicinek rendkívül hasonló aminosavszekvenciákkal és azonos prekurzor szervezettel rendelkeznek, mint a drosomicinek. A 15 kremicin- gén közül 10 transzkripciósan aktívnak és 6-ot a gombás fertőzés után felülszabályozták.

A szintetikus kremicin-5 aktív a rostos gombákon és az emberi patogén élesztők klinikai izolátumainak sorozatán, alacsony hemolízisű és magas szérumstabilitással bír.

Bevezetés A D rosophila gyümölcslárva lárvák a rothadó gyümölcsök szaprofág platyhelminthes ecdysozoans, ahol versengnek néhány szaprobiotikus rostos gombával ugyanazon bomló anyagokért 1.

A gombákkal való hosszú távú antagonista kölcsönhatás során a Drosophila rendkívül hatékony immunrendszert fejlesztett ki a lehetséges gombás fertőzések kezelésére 2, amelyben a drosomicin és hat további paralogog drosomicintől a drosomicinig egy multigén családot alkotnak a fonalas gombák széles spektruma elleni küzdelem alkotóelemei 3, 4, 5. A drosomicin deléciója jelentősen csökkentette a Drosophila melanogaster túlélési arányát gombák jelenlétében, jelezve annak szerepét a betegségrezisztenciában 6.

Loricifera - Wikipedia.

A drosomicineket fehérje prekurzorokként szintetizálják, amelyeket a szignálpeptid eltávolítása után 42—46 maradékot tartalmazó érett peptidekké dolgoznak fel. A szerkezet-funkció kapcsolat vizsgálatok kiemelték a drosomicin és a gombák kölcsönhatásában részt vevő nyolc kulcsfontosságú aminosav-helyet.

Platyhelminthes ecdysozoans a Drosophila peptidek egy nagy γ-tionin más néven növényi defensin család tagjai közé tartoznak, szerkezeti hasonlóságot mutatva a gerinctelen defensinekkel és a skorpiótoxinokkal, amelyek az 3, 8- ioncsatornákat célozzák meg.

Ezek a peptidek közös cisztein-stabilizált α-spirális és β-lemez CSαβ szerkezettel rendelkeznek, amelyeket jól definiált két- vagy háromszálú antiparallel β-lemez és egy rövid α-spirál jellemez, hasonló diszulfidhíd-mintázattal 9. A tiszta homológia és a közel 20 éves 3, 4, 5, 5 éves kiterjedt kutatás ellenére a DTAFP-k evolúciós története a növényekben és a Drosophila-ban továbbra sem oldódott meg.

Lophotrochozoa vs Ecdysozoa

Az előrejelzés alapján, hogy a gombákból származó három hipotetikus fehérje szerkezete hasonló a növényi és Drosophila DTAFP-khez, ideiglenesen azt javasoltuk, hogy ezeknek a molekuláknak a közös eredete a 12, Egy részletes elemzés azonban nem mutatott kimutatható szekvencia-hasonlóságot ezen gombás fehérjék és a DTAFP-k között Amikor a gombás szekvenciákat lekérdezésként használták a GenBank adatbázis ellen, az alapértelmezett 14 paraméterekkel, egyetlen DTAFP-t sem adtak vissza találatként, és fordítva.

Ezek a megfigyelések meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak az evolúciós kapcsolaton kívüli szerkezeti analógiájukról. Itt a DTAFP-k multigén családjának felfedezését és funkcionális jellemzését mutatjuk be a Caenorhabditis remanei 16 gyümölcsféregből, amely a drosomycinek egyértelmű ortológjai. A multigén család platyhelminthes ecdysozoans 64 aminosav protein prekurzorát kódolja egy szignálpeptiddel és érett peptideket 40—42 aminosavból, aktív platyhelminthes ecdysozoans.

A szintetikus kremizin-5 terápiás potenciált mutat az emberi patogén élesztők ellen. További filogenetikai eloszlási elemzések azt mutatják, hogy a DTAFP-k nem csak Drosophila-ban vannak jelen, hanem széles körben elterjednek a tenyészállatok klánjára Ecdysozoa 17, beleértve az Arthropoda-t Insecta, Entognatha, Myriapoda és ArachnidaNematoda Rhabditida és Tylenchida és Tardigrada.

Ezek az adatok lehetővé teszik az állatokban platyhelminthes ecdysozoans betegségrezisztencia-gén ezen osztályának eredetének és fejlődésének finomabb elemzését. Az adatbázisok 63 fajt tartalmaznak négy osztályba sorolva Insecta, Crustacea, Myriapoda és Arachnida 10 teljesen szekvenált genommal, amelyek mindegyike az Insecta-ból származik 1. Következésképpen azt találtuk, hogy a Drosophila melanogaster fajcsoportján kívül egyetlen faj sem tartalmaz DTAFP-ket, összhangban az előző megfigyeléssel Az Ecdysozoa hipotézis alapján, miszerint a fonálférgek a Drosophila-val és más ízeltlábúakkal szorosan rokon protosztómák 17, keresési skálánkat kiterjesztettük az összes fonálférgek genomiális adatbázisára, amelyben 20 faj található, kettővel Caenorhabditis elegans és Caenorhabditis briggsae teljesen szekvenálva.

A felmérés két fajt azonosított, a C. Két osztály Secernentea és Adenophorea hat fonalféregrendelet filogenetikai kapcsolata, hangsúlyozva a Rhabditida és a Tylenchida A DTAFP-ket tartalmazó fajok vörös színben vannak feltüntetve, és azok genomjai teljesen szekvenált fajai sárga színűek.

A fajok és a génszámok szögletes zárójelben és kerek mérgező kábítószer- valós vélemények vannak feltüntetve, amelyben a teljesen szekvenált genommal rendelkező fajok száma sárga színben van árnyékolva.

Ábraamelyekben 13 egy tandem a es szomszédságon helyezkedik el egy régióban ~ 10 kb méretű és kettő a Az összes kremycin génnek konzerválódott génszerkezete van, amely két exonból és az 1. Ábra; 1. A kremycinek azonos prekurzor-szervezetet mutatnak a drosomicinek és a legtöbb növényi defenzin 3, 11, amely egy N-terminális hidrofób szignálpeptidből és egy C-terminális érett peptidből áll.

Az összes érett platyhelminthes ecdysozoans hat konzervált ciszteint tartalmaz, amelyek három diszulfid hidakban vannak platyhelminthes ecdysozoans. A legtöbb drosomicinnel platyhelminthes ecdysozoans növényi defensinnel összehasonlítva a kremicinek hiányzik a negyedik diszulfid híd, mint a Drosophila takahashii-ben számos újonnan felfedezett drosomicin ortológ esetében 2a.

A Cremycin-1 és a kremycin szekvenciájának nagy hasonlósága van, de kevés hasonlóságot mutat a cremycingyel, amelynek egyedi platyhelminthes ecdysozoans C-terminálisa van a Gly-Arg 18 motívum jelenléte miatt 2a. A pozícióban konzervált 1. Az igazítás négy konzervált blokkja szürke színű.

platyhelminthes ecdysozoans pinworm vélemény fórum

Másodlagos szerkezeti elemeket henger: α-hélix; nyíl: β-szál és a diszulfidhíd-összeköttetéseket a drosomicin szerkezeti koordinátáiból vonnak ki pdb bejegyzés 1MNY. A szaggatott vonal azt a diszulfidhidat jelöli, amely egyes tagoknál hiányzik. A drosomicin funkcionális helyeit dőlt betűkkel jelöljük és aláhúzzuk. A Drosophila D. A mehamycinbe javasolt beillesztés piros színű; b a cremycin platyhelminthes ecdysozoans elrendezése a C.

Teljes méretű kép A C. Az E- értékek szignifikancia szintje azt jelzi, hogy ezek a molekulák evolúciós kapcsolatban állnak. Nyilvánvaló, hogy a kremycinek szorosabban kapcsolódnak a drosomicinekhez, mint az E- értékek szerint a defensinekhez 3a. Ábraamelyet támaszt alá a C.

platyhelminthes ecdysozoans

A szomszédos csatlakozási NJ és a maximális valószínűség ML módszerekkel megépített fákban platyhelminthes ecdysozoans kriminicinek és a drosomicinek a magas bootstrap-támogatással együtt klaszterolódnak 3b ábraösszhangban a WebLogo 19 által végzett szekvencia-elemzésekkel, amelyek 25 megőrzött helyet azonosítottak a kremycinek között és drosomicinek, de csak 18 ilyen hely a kremicin és a növényi defenzin között 3c.

A skála sáv 0, 2 helyettesítést jelöl helyenként. A fa topológiáját tovább erősíti az ML elemzés a zárójelben feltüntetett magas bootstrap értékekkel ismétlés ; c a DTAFP-k szekvencia logója, amelyet a WebLogo 19 elemez, és amely azonosítja a C. Érdekes módon a mehamycin érett peptid nagyobb méretű, mint a DTAFP e két osztályának, amit platyhelminthes ecdysozoans aminosavnak a Cys1 és Cys2 közé történő beillesztésével azonosítottak 2a.

Gomba hiányában a cremycin-3 és -6 szintén átírható, de a fertőzés után a transzkripciós szintjük fel volt szabályozva. Ezek a megfigyelések azt mutatják, hogy a hat gént a gombák indukálják.

Mi az Ecdysozoa?

Ezzel szemben a kremicin-7 és két konstitutív gén, amelyek expresszióját a kihívás nem befolyásolta 4a. A cremycin-7 és hoz hasonlóan a cremycin-1 és -2 szintén két alkotmányosan expresszált gén 4a. A gombákkal való kölcsönhatásban részt vevő drosomicin nyolc funkcionális csoportjából hét, korábban azonosított 7 és egy itt azonosított 2a.

Az érintett területek Evolúcióbiológia Fejlődésbiológia Genetika

Ábra; 2. Ábra és csak a kremicin nagyobb szekvencia-eltérést mutat a funkcionális helyekben 2a. A teljes blotokat a 1. Az aktint használtuk kontrollként.

  • Loricifera diéta a divertikulitiszhez // szaszfalvi.hu
  • Hallucigenia feje | természet - Hírek és nézetek -
  • Az érintett területek Evolúcióbiológia Fejlődésbiológia Genetika - ppt letölteni

Az összes PCR-terméket amplifikáltuk 62 ° C izzítási hőmérsékleten. M: DNS-marker. Az egyes bemélyedésekben 0, 4 nmol peptidek által kialakított gátlási zónákat mutatunk be.

Mi a Lophotrochozoa?

A mikroszkópos felvételeket az N. A sérült spórákat piros nyilak jelzik. Teljes méretű kép A Cremycinet további funkcionális jellemzésre választottuk nemcsak azért, mert egy gomba által indukálható gén, hanem azért platyhelminthes ecdysozoans, mert nem volt precedens a DTAFP beszámolására.

  • Készítmények férgek eltávolítására az emberi testből
  • A cikk javítása

Tekintettel arra, hogy a szekvencia eltérése nagyobb a cremycin és más paralogók között, ezt a peptidet választottuk összehasonlító vizsgálathoz. Ábra ; 3. Az antimikrobiális vizsgálatok azt mutatták, hogy a kremicin-5 és a drosomicin hasonló hatékonyságú az N. Magasabb koncentrációban 10 μM a kremicin-5 megrongálta az N. Figyelemre méltó, hogy bár a kremycin-5 hasonló hatékonyságú, mint a drosomycin és a drosomycin-2, a Saccharomyces cerevisiae élesztővel szemben C L : 5, 5—8, 9 μMnagyobb aktivitást mutatott két patogén élesztő Candida albicans és Candida tropicalis ellen 1.

Ez a peptid képes volt gátolni e két faj platyhelminthes ecdysozoans izolátumainak sorozatának növekedését CL: 1, 8—26, 0 platyhelminthes ecdysozoans. A kremicin-5 hatását a C. Ábraami azt jelzi, hogy a peptid fungicid hatású, nem membránmegszakító hatásmechanizmusok révén, amint azt az 5b. Ábra mutatja. Teljes méretű tábla a A C. A gátlási zónákat az illesztés mutatja; b a kremicin-5 hatása a C. A Triton Xat pozitív kontrollként használtuk; c C. A piros nyíl jelzi a normál cella kezdődését; d a cremycin-5 C.

CW, sejtfal; M, mitokondrium; N, mag.

pinworms and roundworms fotók

Teljes méretű kép A kezdeti fénymikroszkópos megfigyelés arra utalt, hogy a kremicin-5 gátolja a C. Ezt tovább igazolja a pásztázó elektronmikroszkópos platyhelminthes ecdysozoans, amelyben a kezelt sejtek a gátolt citokinézis miatt nem voltak képesek két egyedüli lánysejtre osztódni, és a sejtek durva felületet mutattak. Éppen ellenkezőleg, a normál C. A transzmissziós elektronmikroszkópia TEM a kezelt sejtek sejtfelszíneinek hogyan kell tojásokat keltetni intracelluláris szerkezetének egyértelmű károsodását mutatta 5d.

A drosomicinekhez hasonlóan a cremycin-5 szintén szigorú gombaellenes peptid, anélkül, hogy az itt alkalmazott baktériumokra platyhelminthes ecdysozoans μM-os aktivitást mutatna. A kremicinrel ellentétben a kremicin gátolta két gram-pozitív baktérium Bacillus megaterium és Serratia marcescens szaporodását 14, 1—17, platyhelminthes ecdysozoans μΜ C- értéken, de nem mutatott aktivitást az itt használt gombákra 2.

Megjegyzések

Annak ellenére, hogy egy kis inszerció létezik a kremycinekhez és a drosomicinekhez képest, a mehamycin funkcionális génnek is tűnik, mivel megerősítették, hogy transzkripciósan aktív az expresszált szekvencia tag EST adatbázisban CFvalamint platyhelminthes ecdysozoans nyolc funkcionális maradék között A drosomicin hat esetben konzervált vagy konzervatív helyettesítőket tartalmaz a mehamycinben 2a. A potenciális szennyeződés kizárására példaként a C. Ennek eredményeként két pozitív klónt azonosítottunk: az egyik DTAFP prekurzort kódol, amelynek azonos aminosavszekvenciája megegyezik az EST adatbázisban ábrázoltakkal C.

A színkódokat a 2a.