A tyúkok aszkaridiózisa | Kárpátalja

Tyuk feregtelenites, Szólj hozzá te is!

Ötnapos tavaszi léböjt és tisztítókúrám l Tapasztalataim és tanácsaim

Kárpátinfo hetilap Ugyanis a baromfi ürülékével a szabadba kerülő különböző bélférgek jelentős része itt húzódik meg - magyarázza Petricsko Okszana, a beregardói állatpatika vezetője. A fertőzés tényének megállapításához nem feltétlenül szükséges laboratóriumi vizsgálat, hisz például a hetes baromfi súlya átlagosan meghaladja a másfél kilogrammot még akkor is, ha nem állandóan táppal etették őket.

férgek kezelésére szolgáló készítmények terhes nők számára hogyan működnek a féreggyógyszerek

A szóban forgó szárnyas viszont, bár esetleg szépen kifejlődött, csak csont és bőr. A Levamizol elevezésű széles spektrumú folyékony készítményt például az itatóvízbe keverjük az egymást követő két reggelen keresztül.

Olvasói kommentek:

A gyakorlatban ez a következőképpen történik: egy üvegcse 10 ml Levamizolt 5 l vízben feloldunk, ennek tyuk feregtelenites első reggel a felét adjuk oda állatainknak. Az adag fiatal baromfi tyuk feregtelenites elegendő.

tyuk feregtelenites

Az Anvermin, vagy az Albendazol elnevezésű por alakú készítményeket viszont a takarmányhoz keverjük. Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerészkollégák a baromfi átlagos súlya alapján kiszámítják, mennyi gilisztaporra van szükség.

Egyébként baromfi féregtelenítése nem túl költséges hrivnya.

féregkezelés 2 év

Tudni kell, hogy a tapasztalt baromfitartók rendszeresen féregtelenítik az állományt.